Rozhodli ste sa zamestnať zamestnancov? Nezabúdajte, že zamestnávateľ je povinný zabezpečiť svojím zamestnancom stravu. Aktuálne znenie Zákona č. 311/2001 Z.z. Zákonník práce a konkrétne § 152 nariaďuje povinnosť zamestnávateľovi zabezpečovať stravovanie pre zamestnancov. V akej výške má povinnosť zamestnávateľ prispievať na stravu, komu a kedy sa dozviete v článku.
„Zamestnávatelia nezabúdajte na svoje povinnosti týkajúce sa stravovania zamestnancov vo vašej firme.„
O stravovaní SZČO sme sa venovali v článku z roku 2016 – Stravovanie SZČO. Koncom roka 2016 došlo k zvýšeniu sadzieb na stravné zamestnancov. Aký vplyv to má pre zamestnanca a zamestnávateľa?
Aktuálne sadzby stravného pre rok 2017
Časové pásmo 5 až 12 hodín 4,50 € (zvýšenie o 0,30 € oproti roku 2016)
Časové pásmo 12 až 18 hodín 6,70 € (zvýšenie o 0,40 € oproti roku 2016)
Časové pásmo nad 18 hodín 10,30 € (zvýšenie o 0,50 € oproti roku 2016)
Zvýšenie sadzieb stravného má za následok, že suma príspevku zamestnávateľa sa zvyšuje, a teda zvyšujú sa jeho výdavky aj náklady. V prípade stravovacích kupónov rastie ich minimálna výška. Zamestnanec si bude môcť dopriať obed vo vyššej sume ako tomu bolo do teraz.
Pre koho musí zamestnávateľ zabezpečovať stravovanie?
Zamestnávateľ je povinný zabezpečiť stravu pre všetkých zamestnancov, ktorý v danú pracovnú zmenu vykonajú prácu viac ako štyri hodiny. Zamestnanec po takto odpracovanom počte hodín má nárok na adekvátne teplé jedlo vrátane nápoja. Zabezpečiť stravu môže zamestnávateľ viacerými spôsobmi, a to poskytnutím stravných lístkov, externou firmou zabezpečujúcou stravovanie alebo vlastnou stravovacou prevádzkou. V praxi sa využívajú všetky spôsoby, a preto je na rozhodnutí zamestnávateľa aký efektívny spôsob stravovania zvolí.
V akej výške zamestnávateľ prispieva na stravovanie zamestnanca?
Povinnosťou zamestnávateľa je prispievať zamestnancovi na stravovanie vo výške 55 % ceny jedla. Pri pracovnom čase zamestnanca v časovom pásme 5 až 12 hodín prispieva zamestnávateľ na stravné v sume 2 ,475 €. Ak sa zamestnávateľ rozhodne poskytovať stravné stravovacími poukážkami, tak je povinný prispievať minimálne 75 % z hodnoty poukážky. Teda v tom istom časovom pásme má povinnosť prispieť v roku 2017 zamestnávateľ na hodnotu poukážky sumou 2,475 €.
Pri vysielaní zamestnanca na pracovné cesty platí viacero špecifík, ktoré treba dodržať pri stanovení nároku stravného. Taktiež si treba dať pozor ak pri súbehu SZČO a zamestnania dochádza k polemike o stravnom. V prípade, že SZČO mal v daný pracovný deň nárok na stravné podľa Zákonníka práce z dôvodu výkonu závislej činnosti, zaniká mu nárok na stravné ako SZČO.
Spolu pre Vás tvoríme články na zaujímavé témy z oblasti účtovníctva, daní a miezd. Našou snahou je informovať Vás o novinkách, ktoré dopĺňame o naše poznatky a skúsenosti z praxe. Radi Vám pomôžeme a poradíme.
14 komentárov k “Stravovanie zamestnancov v roku 2017”
Dobrý deň,
tento odstavec nie je teda správny:
V akej výške zamestnávateľ prispieva na stravovanie zamestnanca?
Povinnosťou zamestnávateľa je prispievať zamestnancovi na stravovanie vo výške 55 % ceny jedla. Pri pracovnom čase zamestnanca v časovom pásme 5 až 12 hodín prispieva zamestnávateľ na stravné v sume 2 ,475 €. Ak sa zamestnávateľ rozhodne poskytovať stravné stravovacími poukážkami, tak je povinný prispievať minimálne 75 % z hodnoty poukážky. Teda v tom istom časovom pásme má povinnosť prispieť v roku 2017 zamestnávateľ na hodnotu poukážky sumou 3,38 €.
Čo píše ZP?:
(4) Pri zabezpečovaní stravovania zamestnancov prostredníctvom právnickej osoby alebo fyzickej osoby, ktorá má oprávnenie sprostredkovať stravovacie služby, sa cenou jedla rozumie hodnota stravovacej poukážky. Hodnota stravovacej poukážky musí predstavovať najmenej 75 % stravného poskytovaného pri pracovnej ceste v trvaní 5 až 12 hodín podľa osobitného predpisu.
Píšete: Ak sa zamestnávateľ rozhodne poskytovať stravné stravovacími poukážkami, tak je povinný prispievať minimálne 75 % z hodnoty poukážky. Teda v tom istom časovom pásme má povinnosť prispieť v roku 2017 zamestnávateľ na hodnotu poukážky sumou 3,38 €.??
Je to ale tak, že musí zabezpečiť aby poukážka mala hodnotu min. 3,38 a nie on prispieť na celú hodnotu. Čiže kúpi poukážku min. v hodnote 3,38 a môže na ňu prispieť sumou 2,475… Teda môže prispieť aj viac ak chce, ale nedaňovo 🙂
Zuzana
Ďakujeme.
Opravené
Hulitka
Dobrý deň,
chcem sa opýtať či hodnota obeda v jedálni musí byť rovnaká ako hodnota stravenky, ktorá je poskytovaná zamestnancom počas nočnej práce. ďakujem
Dobrý deň,
nárok zamestnanca na stravovanie je potrebné posúdiť u tohto zamestnanca podľa § 152 Zákonníka práce. Zamestnávateľ je povinný zabezpečiť stravovanie, ak zamestnanec odpracoval viac ako 4 hodiny pričom sa nerieši kedy ich odpracoval.
Výška stravného:
Zamestnanec má nárok na príspevok na stravu v minimálnej hodnote 3,38 euro. Maximálne však môže dostať príspevok na stravu 4,50 euro. Zamestnávateľ je zároveň povinný prispievať na stravné minimálne 55%. Zvyšnú časť si hradí zamestnanec sám.
Hodnota by sa mala rovnať.
S pozdravom
Hulitka
Dobrý deň, chcem sa spýtať, ak máme vlastnú jedáleň a mám zamestnanca ktorý sa zo zdravotných dôvodov nemôže stravovať (doniesol mi aj potvrdenie), som povinná mu dať finančný príspevok na stravu, alebo mu môžem dať stravný lístok ? Ďakujem
Dobrý deň,
zákon hovorí, že zamestnávateľ je povinný zabezpečiť zamestnancom stravu a prispievať mu na ňu. Vo Vašom prípade bude vhodné riešenie cez stravné lístky. Vy budete mať splnenú povinnosť a zamestnanec si môže za stravné lístky kúpiť čo potrebuje.
Ďakujeme
Ing. Matej Sedliak
Dobrý deň,
chcem sa opýtať,kedy máme poskytnúť zamestnancovi stravenky? Podľa mňa by ich zamestnanec mal dostať na začiatku mesiaca, nie po odpracovaní. Keď ich dá po odpracovaní mesiaca,môže si zamestnávateľ dať do nákladov 55% z výšky stravenky?
Pekný deň
Marta
Dobrý deň,
v praxi to ale môže vyzerať rôzne. Čo ak mu dáte stravné lístky vopred, zaúčtujete ich do daňových výdavkov a v strede mesiaca pôjde zamestnanec na dovolenku alebo bude PN ? Nárok na stravné vzniká po odpracovaní daného počtu hodín. Nie vopred.
Ďakujeme
Ing. Matej Sedliak
Dobrý deň, chem sa opýtať, pracujem v sobotu ,moja pracovná doba je 4,5 hod./7.30-12.00/ mám nárok na stravný lístok? Ďakujem, pekný deň.
Dobý deň,
podľa § 152 Zákonníka práce nárok na poskytnutie stravy má zamestnanec, ktorý v rámci pracovnej zmeny vykonáva prácu viac ako 4 hodiny. Ak pracovná zmena trvá viac ako 11 hodín, zamestnávateľ môže zabezpečiť poskytnutie ďalšieho teplého hlavného jedla.
S pozdravom
Hulitka
Dobry den. Chcem aa opytat ak pracujem ako zivnostnicka vo firme(taxikarka) mam narok na zabezpecenie stravy od zamestnavatela alebo si mozem uplatnovat naklady(bloky za teple jedlo) ako zivnostnicka? Dakujem
Dobrý deň,
nárok od zamestnávateľa nemáte lebo žiadneho zamestnávateľa nemáte. Je to Váš odberateľ. Vy ako živnostníčka máte nárok na stravné za každý odpracovaný deň.
Ďakujeme
Ing. Matej Sedliak
Dobrý deň, chcem sa spýtať, mám jedného zamestnanca a denne robí 4hod.,je moja povinnosť poskytnúť mu stravu? Ďakujem veľmi pekne
Dobrý deň,
Nárok na stravné lístky v r. 2018 má zamestnanec TPP, kt. odpracuje viac ako 4 hod. denne.
S pozdravom Hulitka